att laga mat...när man inte har mat.

Det gäller att se över sin verksamhet noggrant innan man påbörjar uppdraget. Vad är målet/målgruppen? Vilka vägar och kanaler ska vi använda oss av? Vad har vi för tillgångar och möjligheter? Hur stor är budgeten? Tidsram?

Okej, jag ser över mitt kök. Kollar kylskåp och skafferi. Kött, lite grönsaker. Målet är att kunna laga en rätt som gör mig mätt utan att behöva springa till andra sidan stan för att handla något (Ican stängde redan vid 16!!). Jo, jag steker köttet. Ups, hitta en rödlök..steka halva den med köttet. Och så lite tacokrydda över det. Lite passerad tomat för att få det hela liite lite såsigt.
Kika i kylskåpet igen, titta, grönsaker. Isbergssallad, lite gurka och så andra halvan av löken. Perfekt, en sallad. Budgeten finns, men inte orken till att gå hela vägen till andra sidan stan. Dessutom är tiden knapp. Jag ska hinna laha, äta, duscha, klä på mig på en timma.

Servera köttet med nachochips och så salladstallriken.

Det gäller att se över sin verksamhet (köket) noggrant innan man påbörjar uppdraget.(laga mat) Vad är målet/målgruppen?(att få en maträtt) Vilka vägar och kanaler ska vi använda oss av?(Kylskåp, skafferi, stekning och hackande) Vad har vi för tillgångar och möjligheter?(Kött, nachochips, grönsaker, kryddor) Hur stor är budgeten? (finns, men ingen tillgång till en mataffär) Tidsram?(knappt en timma!)


Det blev jättegott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0