sol, bad, skaldjur

Buenos dias!

Nu ska jag försöka göra så mycket som möjligt på 30 minuter, men ni vet att jag alltid prioterar bloggen ;-)

Sitter just nu och väntar på alla som packar, eftersom jag är så duktig så gjorde jag det innan skolan idag. OCh jag sitter och mailar ut vårt projekt till läraren och mailar henne ang min tenta. Av någon anledning så bad hon bara mig att maila henne så att jag skulle få min kommentar innan lektionen på torsdag. Mycket skumt. Men jag är inte det minsta orolig :-)

Igår var jag i skolan från halv nio till sex. Vid lunch träffade jag victor och det var meningen att vi skulle åka in till stan men när han sa att vi skulle ta tunnelbanan gav jag honom fingret och lämna honom. Haha. Över min döda kropp att jag åker två timmar med risk att missa lektionen och presentationen och med hyran i väskan, nej tack!

Jag träffa Sima och vi lunchade (eller jag käka korg-tacos med victor först och tog en efterrätt med henne) och vi bestämde oss för öl efter skolan.
Jag går på sista lektionen, utan lollo som fortfarande är sjuk och tvingas mer eller mindre ta talet. Av både gruppen och läraren "du kan bästa engelska så det är det enda logiska" visst. Eftersom jag och lollo var de som skrev talet så var det ändå lättast att göra det.
Alltså jag vet att jag flyger, men VAFAN; jag var bäst! Bäst kritik, bäst respons och jag gjorde allt rätt! OCH alla konctrera sig, till skillnad från de andra talare som gjorde alla simpla fel.

Vi tvinga med victor och paula på ölen och den första låten som kommer då vi entrar stället är den som jag nu är KÄR i. En spansk sådan. Sen alicia keys och alejandro (?) (Vi ska på hans konsert, HOT!)
Vi drack megastora öl och sen lämna de oss och jag och sima hamna i politikdiskussioner innan dt blev för jobbigt och vi prata om killar. Eller the lack of good looking guys åtminstone.

Efter några samtal så hade vi lyckats bli övertalade på flera fester men vi valde den enda, som tyvärr var längst bort och åkte till sima innan för lite mer öl innan vi tog taxin in till stan. Det var hur trevligt som helst och jag träffa en av killarna som jag jobbar med i consumer behavior, som helt plötsligt var pratglad. (Ni skulle ha sett hans bil!)
Men tyvärr så började även Sima att må dåligt så vi tog taxin hem. Kom hem och däckade vid två och vakna självmant at 8 och tog en dusch och packa och stack till skolan med Lola. Vi satt och försökte att hålla oss för skratt som vanligt på dessa lektioner. Och som tur var så hade vi inget quiz som vi har på VARJE lektion.

Nu är vi hemma och jag har ätit lite, eeh ok jag har glömt bort namnet på spanska. Tortillabröd med smällt ost (sån som vi har hemma, trådosten ni vet?) GOTT GOTT GOTT!
Å så dricker jag lite överbelastad nescafe eftersom kaffet på seven elevn suger fetballe, smaksatt vatten med kaffe. Det är vad det är!

Men nej nu guys ska jag ta och åka till stranden. En 6 timmars bilresa väntar, vi är tre bilar sammanlagt som kör en autodestruuucccsiooon i helgen. Fan, jag ser inte framemot Donatelo haha
Jag ska äta mssa skaldjur! PUSS

vatten all over the place

Fyfaaan vilken jävla otur. Hur ond kan jag egentligen vara för att få stå ut med dessa oturliga händelserna? :-P

Lektionen var kul. Sen när vi är påväg ut så slor det mgi att jag sprang till skolan i endast t-shirt (visst att det var skitvarmt då) men att jag lär frysa lite kl 7 på kvällen. Och det gjorde jag. Och taxin var extra seg. Extra kul!
När vi kommer hem möts vi av ett skinande rent hus. Jag tar av mig och kan springa barfota, BARFOTA! Möter dock en städerska som har panik och säger något på spanska med vänligaste rösten. Jag förstog ingenting. Jag såg bara att hela hallen var blöt och att hennes ögon såg ut som ett par hundögon.

Nadia är inne på mitt rum och förklarar att duschen har svämmat över och hela mitt rum är fyllt med vatten. MYSIGT! Vi torka å torka å torka. Å jag tyckte så synd om henne, ville bara krama henne eftersom hon hela tiden viskade på spanska om att jag var arg å såna grejer. Utöver det hela så kommer hon för att säga förlåt innan hon ska hem. Hon har liksom städat i sju timmar, missat sin buss och ska säga förlåt. Jag dog lite.

Efter det käkade vi middag, jag lola och jocke. Sen skrev vi vårt lilla tal. Vi skulle leka chef som håller ett motiverande tal för sina arbetare. Sen skrev jag ett arbete som jag har till consumer behavor. Sen fixa jag lite med en kurs där vi ska filma något. Å nu ska jag bara försöka hålla ögonen öppna i någon halvtimma till. Först bädda sängen igen (ena kanten är blöt, mysigt va?) och sen läsa igenom spanskan.

Men när jag lämnade städerskan innan för att möta sima för en lunch innan lektionen så försökte jag prata spanska med henne.
Hahahaha jag skrattar bara jag tänker på det. Typ yo escolar (sen såg hon att jag var påväg ut liksom) eeh victor (kroppspråk "kommer") es casa ahoura catorce, ok? Hon nicka, jag ger henne pengar och säger hej då. Nöjd till en början tills jag kommer på att jag glömde säga att hon skulle städa tredje våningen också.

Nej fan. Nu vill jag sova! Imorgon är det helvetesdagen på skolan från halv nio till sex, men på håltimman ska jag med victor in till stan för att fixa något. OCH ÄTA TACOOS!! :D

God natt

galet

Ni ska få läsa lite roliga citat som Donatelo vräker ur sig på msn.
Men vissa kanske inte är så roliga eftersom det är lite internt. Som typ då han gör ":| hmmmm?!" han gör exakt den minen ibland då han sagt något dumt och jag frågat vad han sagt, och när han skrev över den på MSN så grät jag av skratt. Och tortas är feta, stora mackor med massa kött och annat smarrigt som sitter perfekt dagen efter en galen kväll.

Victor säger:
if alcoholism is a sicknes why dont they sell tortas in the fuckn pharmacy?
Zαlgα säger:
Hahahahaha!!
Are you high again?
Victor säger:
Nooo no.. Im drunk.. and i know what are you gonna say: Alcohol can kill you..  But please think about how many people ill make born thanks to it!!!
Zαlgα säger:
hahahaha
what ever victor
please dont make any mini-victors to this world, not until you´re normal again at least
:)
Victor säger:
MUACK
Zαlgα säger:
que?
Victor säger:
WHAT?
:| hmmm??
HAHAHAHAHAHA

Sen tänkte jag bjuda på några bilder från cepets kamera från festen. Eller, det är snarare bilder från morgonen efter.
En av hans kompisar som kallas för Fen kom på festen och visst, han hade presenterat sig innan men jag glömde helt bort hans namn. Så varje gång jag stötte på Neish så sa han att han letade efter Fen, jag fattade inte vem det var eller om det ens var en människa. Men jag letade jag också.
Dagen efter, efter att de har våldväckt oss som vanligt och tvingat med mig och nadia på tortas å någon äcklig återställare och vi går ut och ser Fens bil utanför.
Då nappar jag till och kommer ihåg att det var snubben med de stora läpparna som hette så. Tror ni inte att han legad däckad i sin bil hela natten?!
Hahahahahahahahahaha vi svimma av skratt! Så jävla rutten!
Vet ni vad som låg i hans kopphållare? TEQUILA! Och vet ni vem som shotta det på morgonen? VICTOR!
Alltså, nu inser jag lite att jag leker med elden när jag bor med honom.


picture from the weekend in mexico city

Låt mig få presentera Paulina som är Victors bästa tjejkompis. Klockren och galen människa. Det är hennes födelsedag vi firade förra helgen och det är till hennes hus vi ska till i helgen för att bada i pool och stran och äta mexicos bästa skaldjur!(Staden är kännt för det, det saftar i munnen...)

 Det här är i fredags, på taket. Galningarna började som vanligt förfesten kl 12 på dagen.

 Klenisen skulle vila en stund efter alla öl och innan alla andra öl.

 Och jag passade på att sno hans dator hihi

 Konfetti på Bulldog

 Självklart tequila. (Bildbevis på att Victor är cp, han tar limen innan tequilan)

 Sista gången jag såg Victor, sen dök donatelo upp!

 Vi mesa och var tvungna att käka innan all dricka

 Kolla på trummisen! KOLLA PÅ HONOM!! (Haha "Gå framför mig!! GÅ-FRAMFÖR-MIG!!!")

 -''-

 Ärligt, de tvinga mig upp!

 låt mig få presentera donatelo rajamadash...


 fem sugrör!

 han fick ta över..

 en av våra typ fem servitörer

 me love bulldog!

 i lördags innan båtturen och mama rumba. Lollo, Nadja, Jocke, Neish och Victor.

 på båten! Det där är Sima, hon är nu med i vårt lilla team! Hon är från Lund och delar vårt hat för Jönköping, we like! Hon i jeansjacka är en klockren amerikanska. I måndags när vi satt i skolan med henne och victor så började han att cepa sig som donatello å hon ba: sure, I have also a favoriteturtle and its michalangio (inte säker på namnet) men; HAHAHAHAHA hon knäckte honom så grovt!! Hahahaha

 Jocke och Gustav! Roligaste bilden på länge, ser de inte lite kära ut ändå? Extrakul att Gustav plötsligt fick en pizzamage på just denna bild haha

 

Det var allt från helgen! Det här har tagit sin lilla tid så jag hoppas att ni är nöjda :-)

 


onsdagsmorgon, loving it!

God morgon!

Jag sitter på min säng och softilerar lite efter frukosten. Jag är ensam hemma, tror jag. Victors kusin var här innan men jag vet inte om han har dragit, hoppas. Hehe

Vet inte riktigt vad jag ska göra, har massa energi för träning men lollo och jocke är ute nånstans och jag sitter hemma utan nycklar. Jag vill helst hinna träna innan städerskan kommer. Jävlaskit.

Jag pluggade inte särskillt mycket igår så jag kanske kan ta och göra det nu och ha kvällen off, eller bara för spanskan.
Har hittat mina hörlurar förresten! Vet inte om jag nämnde det innan men jag tappade bort dem innan jag ens hann öppna upp paketet. Det låg för övrigt i köket i en påse...
Min nya mobil kom utan en laddare. Systemet här alltså, skrattretande! Jag försökte förklara för gubben bakom disken att jag ville ha en ny mobil med oöppnad kartong. Men han sa bara; sii sii nuevoo!!! Och peka på mobilen. Hopplöst. Hur ny är mobilen omjag har nummer och sms i den?
Jag bad Neish att översätta ett sms och det lät som att det är någon som använt mobilen för att ha kontakt med någon älskarinna, säkert gubben bakom disken hahaha

Vadfan, varför är ingen av mina systrar online? Jag öppna datorn innan jag slog upp ögonen i hopp om att se någon online! Oftast så surfar jag ju efter skolan och då är det redan natt för er.
Internet verkar hyggligt ok nu så jag ska ladda upp bilder för er! Are you ready?!

två bilder är bättre än inget?

Parfymeriet!

 TACOS!

Nej, nu gav den upp igen...man blir ju gråhårig.


SOPERSACKS!

BUenos noches!

På tal om buenos noches, jag säger fel hela tiden.
Jag har inte riktigt satt mig in i när man börjar/slutar säga tardes/noches och dias också för den delen. Jag sa fel till min granne tidigare ikväll, tardes istället för noches.
Men jag utvecklas! För sist sa jag Buenos dias när det var sent på kvällen... Tur att de har humor i alla fall!

Och på tal om felsägningar. Det är GRYMT strängt med närvaro här på Tec, missar du två lektioner så är du körd på hela kursen. Och eftersom jag går engelska kurser med en massa mexikanare så är det blandad med svaren då läraren läser upp studenternas namn; Aqui, presente, here, yeah. Och så jag: HÄR!
Hur efterbliven är man inte då?

Så, nu till inlägget. Jag sitter och skrattar åt Victor som fortfarande är full från i helgen. Jag har aldrig ens stött på en mer galen människa än den här killen! Nu har han tydligen ett alterego som heter Donatelo Rajamadash.... Och Donnatello är från en annan värld!
Donatelo kommer till då Victors lever ger upp och slutar att arbeta pga all alkohol, då dyker galningen upp. Igår när jag och Lollo stog utanför, på altanen så kommer, vad vi trodde, Victor hem.
Men det var Donatelo, och Donatelo fick mig att skratta som jag inte gjort på EVIGHETER.
Jag fick så grymt ont i magen, såna skrattkramper.
Till slut blev hans så läskig så att jag nästan grät av skratt!

Kolla vår konversation på msn precis (han är hos sina föräldrar):

Victor säger:
took my medicines.. did you notice we're having a decent conversation after all?

Zαlgα säger:
yeah, but donatello is funnier than victor so you can skip your medicine for five mounths, ok?

Victor säger:
Jaja.. That guy will die soon

Zαlgα säger:
victor?

Victor säger:
once he had no alcohol left so he drank his perfume

Zαlgα säger:
HAHAHAHAHAHAHHAAHA

Fyfan vilken galen helg det kommer att bli.

Tillbaks till mitt tråkiga dagbokskrivande.
Idag hade vi audiovisual language med hollywoodläraren. Jag och Lollo skratta mest åt att vi är så efterblivna på den kursen eftersom det bara är studenter med filmdrommar som tar den kursen.
Vi har så jääkla sämst så det finns inte haha
Vi slutade vid halv tolv och väntade på Sima i solen innan vi åkte till Perisur, ett shoppingcenter en bit ifrån skolan. Och som vi har shoppat! Eller ok, inte så jättemycket - men en del!

Ett par svarta jeans(!!)byxor
En gryymt söt klänning
Underkläder
Massa smycken
3st nagellack
Solbrillor

Jag är nöjd! Men jag ska tillbaks till Zara och köpa en parfym som fortfarande sitter på handleden trots att jag har duschat. Me like!

Det var meningen att vi skulle möta upp några andra från klassen för en öl på en sportsbar i närheten av skolan men när vi kom hem så var vi för trötta och hungriga och skitiga, så det var bara dusch, fixa middag, käka och snart börja plugga.
Vi har ett tal som vi ska skriva till organisations kursen och jag ska skriva en sak för ett grupparbete på consumer behavior.

ÅÅh, kom på att jag inte skrivit vad jag läser för kurser va? På måndagar börjar vi 8.30 med Español básico som håller på hela förrmiddagen typ.
En kurs som ibland är mycket skrattretande eftersom vi är så efterblivna.
Sen Consumer Behavior där det mest går ut på att lära sig om, ja kundens beteende. Det är mycket cases och mycket praktiska saker, som att besöka shoppingcenter, tivoli etc för att undersöka. I den kursen jobbar jag ihop med fyra mycket schyssta killar som låter mig få vara med i arbetet. (De andra utbytesstudenterna behöver inte göra så mycket eftersom läraren är en trög människa som ger oss uppgifter på spanska)
På tal på läraren i den här kursen, allt hon säger lägger hon ett "super" framför. THIS SUPERSUCKS! Å tänk er det med den mexikanska brytningen. SOPERFANNY! Seen är det Organizational communication som har med Victor och den håller på till 18.
Så varje måndag och torsdag ser likadan ut, helvetes dagarna.
På tisdagar och fredagar läser vi Audiovisual language på förmiddagarna.
Och på onsdagarna har vi Documentary production, med samma holloywoodlärare. Dock mellan 16 och 19, ganska segt men spännande kurs!
Nu till exempel ska vi filma en snutt om oss själva, vi ska berätta något som vi verkligen brinner för och känner han att vi inte är helt ärliga så kommer han att såga oss. Vi måste kunna visa vårt "riktiga jag".

Imorgon har vi ett förberedande workshop för det här, men han sa; ni som är emotionellt låsta behöver inte komma. Jag vet inte om jag ska dra, helt ärligt. Jag tänker inte sitta och kolla på när folk gråter?

Det är mina dagar i alla fall! Jag gillar det. Mest för att jag och Lola kan underhålla varandra genom att skratta åt oss själva. Jag kommer tyvärr inte att kunna dela med några foton idag heller. Blogg. se är segt och sidan har ännu inte arbetat klart liksom! Om jag hinner så går jag till skolan innan lektionen imorgon för att överföra, beror på när victor kommer hem för att städerskan kommer imorgon och jag kan ej lämna henne. Anyways. Det var nog allt, nu ska jag prova mina nya grejer och måla mina naglar med en av mina nya nagellack! Puss

tack och hej

Jag ger upp, internet är alldeles för segt och jag har fått ladda om bilderna två gånger. Mina ögon är alldeles svintorra och jag har inte ens börjat att plugga. Jag har sjukt mycket att göra i veckan innan långhelgen på stranden, ska bli kul att få komma iväg och ta det lite lugnt.... Lugnt ja, känner jag mina reskompanjoner rätt så lär jag behöva en semester efter den här resan men det betyder bara att vi kommer att ha riktigt jäkla KUL! Kul att jag precis upptäckt att jag inte fick med någon laddare till min mobil. Haha deras system är sjukt skrattretande. Men på ett charmigt sätt, mindre charmigt med laddare i och för sig. Jag lär aldrig få en ny, men man kan alltid försöka. Nu är det plugg som gäller som sagt! Gonatti

Alltså, haha nej! Jag måste få säga det här. Jag har irriterat mig i en hel timma nu. Det är en kille från en av kurserna som lagt till mig på msn, vi jobbar nämligen ihop med ett grupparbete/film. Vet ni hur jobbig människan är eller? Loggar in KONSTANT! Ok att han la till mig på msn trots att jag bara gav min mail adress, jag bryr mig liksom inte. Och ok om man kanske har problem med datorn ett tag, men det här har hållit på i tre timmar. Inte ok!

m

Jag vet inte om jag skrivit om det tidigare, men förra söndagen var jag victor och nadja på stan och gick runt. Först till posten, som var fin. Sen till ett parfymeri där man kunde blanda egen parfym, men jag orkade inte riktigt utan tog deras egna blandning av ephoria, som liknar sjukt mycket orginalet. En vinterlukt i och för sig, men de hade inte något annat som jag gillar. I alla fall av de lättare dofterna. Sen käka vi gato-tacos och gick runt.
 Parfymeriet
 Vem känner igen sin födelsedag? :-) Jag hittade faktiskt den här skylten redan för två veckor sen då vi käka på en resturang där, men hann inte riktigt fota. Men nu hittade jag den igen!

 


vardagen

Tjena!

Måndag och vardag igen!
Så vad har hänt i helgen? Har jag verkligen inte skrivit något sen dess?
Jag gick i alla fall för att hämta ut min tvätt till slut (det är faktiskt första gången jag promenerar själv i det här landet, när jag lämna och hämta den och idag när jag gick hem från skolan) men det var självklart stängt. Och jag hann självklart gå lite fel också. Så det var bara att gå till Mega, handla handduk för att kunna duscha och massa öl.

Tyvärr så kunde inte Nadia följa med oss ut så det blev bara jag och Victor som åkte in till det här stället, Bulldog och mötte upp hans fyra kompisar. Det var riktigt stor, typ...20 m till taket, om det ens var ett tak och hela byggnaden var GRYM. Vi satt på andra våningen med översikt över hela dansgolvet och på samma höjd hade de en scen, som i sin tur var ööver publiken. Lyssna på det här; en geerym dj med live musik, såna knätrummor, andra trummgrejor och elgitarr. Jag och tjejerna dregla mest över trumkillen - jag har bilder!!

Det var mycket dans och dricka och jag hann spotta en svensk kille (eller en snubbe som hade en t-shirt med svensk text i alla fall) hänga bakom baren med en bartender, som mer eller mindre tvinga oss in bakom disken och äta en pizza innan klockan slog fem och det var dags att dra sig hemåt. Här hemma käka vi ännu lite mer och vid 6 lyckades jag äntligen få lite sömn.
Redan vid 10 var det bara att gå upp för att gå på gymmet med jocke och lollo, men innan det sprang jag och lollo in på Californien (en amerikansk/mexikansk resturang) och käka plättar med sirap, massa sirap, färskpressad juice och kaffe. Bra grund för träning va? Haha

Gymmet var mest ett skämt. Inte för att redskapen och stället är dåligt, det är det verkligen inte - grym utsikt med stora öppna fönster. Utan det var mest vi.
De har några maskiner där man i första hand bara lyfter sin egen vikt, man gungar liksom med. Men alla killar hade ju självklart hundratrals kg på ändå, vi lyckades inte lyfta upp något - på någon maskin med vår egen vikt. Med huvudet mellan bena var vi klara och med ett papper signat av instruktören att vi varit där.
Kom hem och duscha och bytte om och sprang iväg. Jag, lollo, jocke, victor, neish och nadja mot seven eleven utanför skolan där klassen väntade. Vi handlade massa öl och åkte mot båtarna. Sååå grymt ställe alltså!!
Båtar för c:a 12 personer där man sitter och dricker, sen åker det mindre båtar förbi och säljer öl, majs och andra saker. Sen kommer det förbi båtar som spelar livemusik på spanska - mycket mysigt alltihopa och framförallt, riktigt KUL!
EFter det splittrades vi, jocke, sima och lollo gick på en hemmafest medans jag hängde med de andra på en salsaklubb.
Jag hamnade i en taxi, en bubbla utan ett framsäte, utan bara taxichaffören - med fem andra killar. Alltså, sex st i den bilen. Efter halva vägen säger chaffören att han inte vet vart klubben heter så vi byter taxi. Väl på plats fick jag en lektion av Paul, en colombian men det är faktiskt lite svårt med salsa för alla lär helt olika (ok, jag är sämst haha).

Jag lämna dansen åt de som kunde mästra salsan och hängde med resten av den stela skaran, det var tequila i både shotform och i drinkar. Och självklart öl. Efter ett antal timmar så åkte vi hem och var på plats vid 5- halv sex tiden. Det var två franska killar som hängde med men jag orkade inte sitta kvar efter någon timma så jag och neich lämna offret victor med dem haha

Dagen efter blev jag våldVÄCKT (som alltid när vi varit och festat kvällen innan, mongo victor sover inte i mer än fyra timmar och måste väcka alla pga det) av neich och victor som tvingar med mig och nadia på torta käk. "Tvingar".
Mysfarbrorn Victor (gubben som jobbar på stället som vi käkar på) gjorde ny pastor kött till mig eftersom han inte hade något kvar. Gottit!
Sen softade jag lite här på mitt rum med ett ruttet försök med webcam konversation med familjen. Det var kul att bara se varandra och vinka som fån, haha!

Senare grillade jag lollo och jocke. De käka kött och jag korv och sedan grillade vi marshmellows! Mums!
Seeen gick jag och nadia och handla lite mer på mega. Jag köpte hörlurar till min mp3 och de är redan borta. Jag hann liksom inte ens öppna förpackningen - WHY!?
Jag köpte ett jävla majskolv (korv?) som jag började koka direkt och vänta, och vänta och vänta och dog av hunger till slut. Jag blev så arg efter två timmar att jag bara stängde av gasspis jäveln och gick och la mig. Nu kokar den jäkeln igen och har gjort det i minst en timma - jag dör av hunger!
Jag ska självklart äta något annat med det, men måste vänta på kastrullen eftersom folk lagar mat utan att diska efter sig.

Idag har jag varit i skolan från halv nio till kl 18 och är ganska trött. Måste plugga inför ett quiz som vi har två gånger i veckan på denna kurs. Helt galet.
Något annat som är galet är att vi är typ de enda som läser 6 kurser här i mexiko. Det är tydligen inte alls vanligt. Vi prata med finnarna idag som berätta att de tar spanska kursen (den som vi läser, som motsvarar två kurser) och bara två andra. Vi läser liksom dubbelt så mer än dem, och de får lika många poäng!

Egentligen är det ju bara jag som är dum i huvudet som gör såhär, jag behöver liksom inte mina poäng eftersom jag läser det här som en extra grej - WHY?!
Men men, vi lär väl oss något i alla fall hehe

Hade ett annat prov idag som nog gick ganska bra. Ingen aning om jag ska vara helt ärlig. Jag läste igenom de 30 sidorna på håltimmen. Lola kunde tyvärr inte komma eftersom hon blev sjukling, men Victor läser samma kurs så det var kul på lektionen ändå. Jag måste ha någon att leka med!
Men jag var ensam med alla mexikanarna, funny!

Nu ska jag springa ner och kika till den där majsjääveln. Kommer att kännas riktigt jäääkla skönt att äta den jäveln alltså. Sen är det som sagt plugg som gäller. Imorgon ska jag Lola och Sima shoppa efter skolan! Vi ska till Veracruz i helgen på långhelgen, till skillnad från alla andra som ska till Acapulco. Så vi har en del shopping att göra. Gött.

Hoppas att ni har det bra hemma. Snart är januarimånad över, håll ut! Puss

Ps: är jag inte för trött och om jag hinner laddar jag upp massa bilder ikväll!

arriba! Albajo! Al centroo! ILPADENTROOO

Guys! I have some very good news, we got internet in the house now!! WIIIHOOO

Jag har borjat tanka på engelska och börjat vänja mig vid tangentbord utan åäö, har fått skriva om fan!

TYVÄRR så hinner jag nog inte ladda upp många bilder just nu, men eftersom de flesta av er ändå ligger och sover så kan jag nog göra det imorgon, om jag inte är alldeles för trött från kvällens fest hehe
Jag måste springa iväg och hämta min tvätt från en gata i närheten (bara det att vi råka bo låångt in i detta community så det tar 10 minuter att komma fram till vakterna därframme och sen gå till den där gatan. Men annars, all good!

Sen ska jag duscha och om jag orkar ska jag förbi Mega (stormarknad som jag har börjat ÄLSKA som ica maxi!) och lämna in min jacka på kemtvätt och köpa lite strumpor och handdukar och öl. Om jag orkar.
Annars dusch och fix, men ikväll blir det lugnt ändå. Sparar nog energin till imorgon!

Åå jag kom på att jag inte har några nycklar så jag får vänta på victor och nadia som spelar tennis eller lollo och jocke som är på något shoppingcenter. jag vet, mobbad.

 utanför cedatex (en byggnad på skolan för teknik och media, favoritbyggnaden) fast jag kanske borde lägga till att detta är taget från nödutgången som jag och lollo springer förbi varje gång eftersom den är precis vid toaletterna haha. Förresten så är dessa toaletter också favoriterna på skolan! Haha
 
ser ni vårt vita hus med flaggan? Ser ni figuren på taket? Det är victor som stog och vänta på oss efter skolan förra fredagen med massa öl inför festen!


 Jag och lollo skålar med vår Hypnotic!

utomhus
 vardagsrummet

med några mexikanare som jag inte känner, förutom killen brevid mig (inte framför)

Nej, nu orkar jag inte så mycket mer. Min tumme krampar, den har inte fått skriva på sitt älskade tangentbord alldeles för länge, poor thing.

PUSS


siesta

Tjena!!
Jag har snott victors mac eftersom han tvinga mig upp mig pa hustaket och da forhandla vi lite!
Idag har vi haft en lektion pa formiddagen, sen var det meningen att vi skulle trana eftersom vi har en konstig uppgift i consumer behavior. Jag gick till och med med idrottsklader till skolan, det finns inte i min varld egentligen men har ar det valdigt vanligt. Har ar alla fjortisar lite langre. Kan ga i normala klader och sen en hello kitty vaska, man blir ju trott! Haha
Men sen blev vi hungriga och kaka en sallad. Sen blev vi sugna pa nagot sott sa vi at en crepes med choklad, gradde och paron. Sa jaaavla gott!!! Och tranade vi? Haha "imorgon"!
Istallet gick vi och kopte en mobil. Men mina valdigt fa ord pa spanskan lyckades jag kopa en mobil med credits pa och sa fort jag kom hem sa ringde jag HEEEM HEEM. Hahaha det var KAOS!
- halla?
- heeeeej!!
- vem ar det?
- zalga
- iiiiiiiiihhhhhhhh HEEEEEEEJ ZALGAAA
- ZALGAAA????!!
-HEEEEJ JAG VILL COKS^ PRATAAAA
Nu sitter jag som sagt pa taket med victor, paulina och nadia och planerar helgen. Ikvall ska vi till en klubb och imorgon till batarna. berattade jag om dem? Det ar tydligen botar pa en flod som man dricker pa. Senare ska vi inte till det finare omradet utan victors kompis neich kommer till oss istallet sa ska vi softa med ol hemma istallet. Blir nog skonare eftersom vi garanterat kommer att branna oss. Folk tycker att jag ar asrolig som gar runt med 50 i skydd pa ansiktet. Inte ens lollo och jocke har det! Haha men jag vill faktiskt inte branna mig och dessutom ar det fortfarande vinter har sa det ar ok att vara blek ;-)
Annars sa rullar dagarna pa. Det ar skola pa dagarna och hem och kaka middag ihop pa kvallarna. Jag har borjat ata fran gatan. Och jag har bara blivit sjuk en gang, men det var bara under kvallen fick grymma kramper som paminnde mig om kramperna som jag fick ett av vaccinen men lite varre dara. 
Efter middagen brukar vi sitta utomhus och antingen bara prata eller sa sitter victor med sin gitarr och spelar och sjunger for oss. Nan kvall satt bara jag och han ute och han beratta att en av hans drommar var att lara ut spanskan genom lattexter sa jag fick lara mig lite! Men jag kommer inte ihag alla ord tyvarr.
Det finns en lat som ar helt galen. Nar han berattade om den sa sa han "varje gang den har laten kommer sa vet jag att kvallen kommer att ga fran att vara lullig till full" och det AR verkligen en san lat!! Helt cepe.
Igar lamnade jag in typ tre pasar med tvatt for 75 pesos, ungefar 45 kronor! Bra va? 
What else? Nej, kommer inte pa nagot. Ska nog forsoka uppdatera mig lite pa annat hall, typ lasa nyheter! Hehe
Puss

siesta

Tjena!!
Jag har snott victors mac eftersom han tvinga mig upp mig pa hustaket och da forhandla vi lite!
Idag har vi haft en lektion pa formiddagen, sen var det meningen att vi skulle trana eftersom vi har en konstig uppgift i consumer behavior. Jag gick till och med med idrottsklader till skolan, det finns inte i min varld egentligen men har ar det valdigt vanligt. Har ar alla fjortisar lite langre. Kan ga i normala klader och sen en hello kitty vaska, man blir ju trott! Haha
Men sen blev vi hungriga och kaka en sallad. Sen blev vi sugna pa nagot sott sa vi at en crepes med choklad, gradde och paron. Sa jaaavla gott!!! Och tranade vi? Haha "imorgon"!
Istallet gick vi och kopte en mobil. Men mina valdigt fa ord pa spanskan lyckades jag kopa en mobil med credits pa och sa fort jag kom hem sa ringde jag HEEEM HEEM. Hahaha det var KAOS!
- halla?
- heeeeej!!
- vem ar det?
- zalga
- iiiiiiiiihhhhhhhh HEEEEEEEJ ZALGAAA
- ZALGAAA????!!
-HEEEEJ JAG VILL COKS^ PRATAAAA
Nu sitter jag som sagt pa taket med victor, paulina och nadia och planerar helgen. Ikvall ska vi till en klubb och imorgon till batarna. berattade jag om dem? Det ar tydligen botar pa en flod som man dricker pa. Senare ska vi inte till det finare omradet utan victors kompis neich kommer till oss istallet sa ska vi softa med ol hemma istallet. Blir nog skonare eftersom vi garanterat kommer att branna oss. Folk tycker att jag ar asrolig som gar runt med 50 i skydd pa ansiktet. Inte ens lollo och jocke har det! Haha men jag vill faktiskt inte branna mig och dessutom ar det fortfarande vinter har sa det ar ok att vara blek ;-)
Annars sa rullar dagarna pa. Det ar skola pa dagarna och hem och kaka middag ihop pa kvallarna. Jag har borjat ata fran gatan. Och jag har bara blivit sjuk en gang, men det var bara under kvallen fick grymma kramper som paminnde mig om kramperna som jag fick ett av vaccinen men lite varre dara. 
Efter middagen brukar vi sitta utomhus och antingen bara prata eller sa sitter victor med sin gitarr och spelar och sjunger for oss. Nan kvall satt bara jag och han ute och han beratta att en av hans drommar var att lara ut spanskan genom lattexter sa jag fick lara mig lite! Men jag kommer inte ihag alla ord tyvarr.
Det finns en lat som ar helt galen. Nar han berattade om den sa sa han "varje gang den har laten kommer sa vet jag att kvallen kommer att ga fran att vara lullig till full" och det AR verkligen en san lat!! Helt cepe.
Igar lamnade jag in typ tre pasar med tvatt for 75 pesos, ungefar 45 kronor! Bra va? 
What else? Nej, kommer inte pa nagot. Ska nog forsoka uppdatera mig lite pa annat hall, typ lasa nyheter! Hehe
Puss

lite hot!

Buenos tardes!

Sitter just nu i en sval datasal med Lollo, aka Lola och forsoker svalka sig lite ifran solen innan dagens sista lektion. Den har lektion ar sa rolig for larare ar rolig, pa en konstigt satt och dessutom har vi hamnat i en rolig studentgrupp och utover det hela sa laser vi den har kursen med Victor, det gor att vi lekar och busar ganska mycket. Dessutom har vi varit i skolan sen halv nio och den har lektionen borjar 4, man ar ju lagom pigg da. Nej, man busar bara och skrattar at allt.

Imorgon sags det att vi ska ha internet hemma, men jag vet inte riktigt. Mexikarnarna ar ganska chill med allt, vi skulle ha fatt det forra veckan.

Just nu ar det fortfarande smafix med skolan att gora, vi upptackte precis stallet dar man fick ut ett dokument pa flera hundra sidor. Detta dokument skulle vi ha tagit ut for tva veckor sen for att enda sen dess har vi haft tva stycken quizes pa det utan att ha pluggat pa. Men det har gatt ganska bra andra....eller nat. Haha

Sen har jetlaggen lagt sig under veckan, man borjar vara trñtt pa morgonen och inte sa det superpigga som vi var de forsta dagarna och dackade redan vid atta pa kvallen liksom. I och med att jetlaggen har lagt sig har jag fatt tillbaks mina drommar, och jag tror att dessa drommar kompenserar tva veckors konstiga drommar! LAGG AV! Jag vaknar mitt i natten och SKRATTAR for att jag sjalv blir forvanad liksom!
Natten till igar dromde jag att jag bodde ihop med en borste av jarn som kunde prata liksom?
Men inatt dromde jag om min dromman!

Hmm, i helgen ska vi pa fest i de "finare" omradena har. Det ar viktors kompis som bjudit med oss. Pa lordag ar det en fran australien som fyller ar sa vi ska till nagon flod och aka bat som man typ bara dricker pa, efter det ska vi pa en till fest som victors kompis bjudit med oss pa. Sa det blir nog kul! Fñrhoppningscvis sa har jag internet hemma som sagt och da blir det mer uppdateringar!!

Stor varm kram!

hesta fria

Neeeta? Ingen kommentarer? fulingar.
jag harr fatt lana victors mac men eftersom jag har sa mkt att beratta sa har jag skrivit en halv bok till min syster och nu ar jag helt slut. jag gillar inte var heta larare langre, som jag by the way helt glomt attbertatta om. sag precis ett mail fran honom att vi ska ha annu en quiz imorgon! vi fick ett forra veckan, alla visste forutom jag och lollo. bra va? haha
imorgon ska jag pa aventyr med victor sen kanske jag har tillgang till datorn. om inte sa sags det att vi ska fa internet pa fredag, men jag har lart mig mexikanarnas attityd och stallning, maniana maniana. softa, ta en chill pill. det fixar sig. klagar jag? neeej, jag gillar laaaget.
vi har haft en grym inflyttningsfest. det kan man se pa hander och alla sar som jag fatt efter all stadning och alla blosor pa fotterna av all salsadansning ( jag forsokte, ok??) jag tackade inte nej till dans en enda gang! jag ville dansa hela tiden, men en kille skramde mig sa mycket sa att jag nastan grat, han var tre meter hog och minst lika bred och han fraga inte ens mig utan drog bara ner mig fran trappan nar jag var pavagn ner och det var inte ens dans vi dansade utan han snurrade bara runt mig! Jag kande mig som en flicka pa 15 kg sa stark som han var, till slut nar jag lyckades stoppa snurrandet lite sa sa jag att jag hade nagot att fixa pa overvaningen....
nej, nu maste jag kika lite nyheter och sen blir det att sova! Puss

skolstart

Hola!

Nu sitter jag i en datasal och invantar en lektion som ska borja vid fyra, alltso om ca 30 minuter. Seg tid att borja en lektion pa men nu ar schemat anda bra i jamforelse med chocken vi fick i mandags. Man ska inte halla pa och skylla ifran sig och gora misstag pa detta satt. Vi har mycket krav pa oss medans de inte tog nagot ansvar, ratt ska vara ratt!

Nu har vi tyvarr inte nagon aktivitet, extragrej som man kunde valja. Vi hade tennis men det krockade med sista kursen vi kunde tanka oss att ta so vi fick lamna det :-(
Ska kolla imorgon om det finns andra kurser som gar ihoop med schemat.
Men igar spelade vi tennis i vardagsrummet, jag och victor - det gick at helvete!! Hahaha sa det ar nog bra att jag inte gar och gor bort mig haha

Jag minns inte riktgit allt vi har gjort, jag vet bara att det har kannts som en evighet!! Nar jag tanker pa att jag var hemma for tva veckor sen sa kanns det som ett skamt! Nar jag gar pa gatorna mellan tec (skolan) mega (stormarknad) och vara community (dar vi bor) sa kanns det som mina gator som jag gatt pa pa flera ar!

Vi har atit mackor fran en gubbe pa gatan som ar jattesot och ska tydligen komma och lara oss mexikansk mat. Victor har lagat nagon mexikansk ratt at oss, moglade tortilla brod med smallt oss (san ost som liknar den hariga ni vet? SOm ar flatat nar man koper) och sa doppade i salsa.
Igar lagade jag lasagne sent pa kvallen, blev inte riktigt som vanligt men anda ganska bra. Kom hem fran skolan vid halv atta och gick en omvang hemot istallet for direkt till mega, men lollo ville kolla om jocke var hemma eftersom han inte var kvar pa skolan och motte oss. So det blev en snabb promenad till mega (jag och nadja) och stresslaga den. Vi fick dock skjuts av en av kvinnorna som jobbar med oss internationella, hon sag oss nar vi forsokte hitta en taxi att stoppa!

efter middagen sa satt vi pa altanen och softade tills victors kusin kom (som var och plugga i jkpg forra aret och som kanner en snubbe fran samma lilla o som nadja kommer ifran - hur liten ar varlden?) och ja, det jag ville saga med det var att vi satt utan jacka utomhus pa kvallen - pa marken.

Idag hade vi halva spanska lektionen inomhus och andra i mega dar vi larde oss frukter och priser (siffror) haha
kande mig som en efterbliven manniska. Men jag lyckades trycka fram cuento cuesta la (fruktens namn, nagon exotisk sadan som jag inte minns namnet pa) por favor?
Snacka om att min snalla larare blev inponerad?!
Men annars sa gar spanskan ganska mkt at helvete haha

Vi ska rñra oss mot lektionen nu. Ska forsoka uppdatera ikvall. Sorry for ett inlagg utan bilder men jag ar som sagt pa skolan! Puss

bildeer

Tjena!

Jag orkar inte skriva något, har precis käkat middag (eller ok, för två timmar sen kanske) spelat lite squach (??) mot vår vägg i vardagsrummet med victor (jag är säämst eller suuper sooock som vår mecikanska lärare säger, deras brytning är härlig) och det är ganska sent nu. Klockan är 07.15 i sverige, alltså 00.15 här och jag ska upp till skolan imorgon, har massor med lektioner!

Allting flyter på och ni ska få en längre uppdatering imorgon. Då har jag förhoppningsvis en sladd med internet till min dator också och då kan jag visa er mina bilder. här kommer Lollos bilder (eller lola som hennes nya smeknamn är).

OOOH COOOOME OOON! Vad irriterande! Att det alltid är bilderna som ska hålla på och krångla!


första eller andra dagen i skolan, bara personal och c:a 70 utbytesstudenter, det är inte riktigt så tomt i dagarna..


utanför vårt hus då vi var ochj kolla på det, det är nadia och jocke på bilderna och grannhuset

huset, ingångenm vardagsrummet, trappen

 


gatan balkongen och en glafd jag

men nu är jag dödstrött gonatt


update

Hola!

Fan vad mycket det händer hela tiden. Jag har ganska yr. Jag saknar att inte ha en mobil som piper då och då ochjag saknar att inte kunna koppla upp mig. men det är iofs ganska soft att inte göra det varje kväll :-)
Det blev inga crepes utan en sallad sist, dagen efter (tror jag) så var vi och besökte pyramiderna (som heter något konstigt, som jag inte minns) men det är två tempel, mån - och soltempel med typ en miljon trappsteg som man kunde klättra upp för.
Om jag gjorde det? Om jag haft träningsvärk i tre dagar nu? Om jag blev yr?
Alltså, det var höga trappsteg plus att det var brant som ett aaaas!

Men hallå? Jag kan inte ladda upp bilder, knappen e borta?


Foto från museet, det där är måntemplet i bakgrunden.

(det kommer mer bilder snart, knappen dök upp igen)

Jag höll på att ladda upp bilder på huset sist faktiskt men det gick inte. Konstigt.
På lördagen så tog vi en taxi in till vårt nya hus och åkte iväg och handla madrasser och sånt basic. På kvällen drog jag, nadja och victor till en fest i norra delarna av stan - där de rikare personerna bor. Alltså, den här killen bodde i ett slott. Och mexikanarna måste nog vara jordens guldklimpar - så HIMLA snälla!

Det började lugnt på festen, vi kanske var 6 stycken. Sen kom 6 till kanske och vi spelade beer-pong med rom och kola med mig och nadja mot victor och hans kompis neigh. Fyfan, tänk er att hinka tre glas med rom och cola på mindre än 20 minuter? Innan blandade vi lite malibi/ananas drinkar också. Sen var det någon snubbe som precis kommit hem från coclombia och hade med sig en måste-smaka-shot, enligt dem själva. Man får absolut inte shota en gång, men jag lyckades nog med två eller tre. Jag sprang runt i huset för att försöka komma ifrån galen victor haha
Men tequila shoten kom jag inte undan. Nadja hamna vid toalettstolen och victor tog hand om henne då passade hans kompisar på att driva sönder mig med en massa lögner om victor haha
Jag trodde på dem ett tag faktiskt. Jag fick dessutom ett mexikanskt namn "sonia"...
Alltså, det hela låter väldigt trashigt,men jag har aldrig kännt mig säkrare än på deras fest där!
Vi somnade där, men innan läggdags så satt jag, victor, neigh och han som bodde i huset spain i vardagsrummet och kolla på film och det var så jävla soft. Aldrig att man skulle kunna vara ifred i sverige med tre fulla killar.
Jag och Nadja väcktes av att victor hoppar på vår säng aspigg och vi drar vidare till neigh och spain som ligger in the masteroom (som var maaaaaaaaaaaster på riktigt, typ 4 meter i tak) och softilerade och prata igenom natten där innan vi drog.
Jag fick i mig mexikansk frukost från donken påväg hem. Här hemma väntade jocke och lollo. Jocke skrev klart sitt arbete och jag duschade och ordnade klart mitt rum, sen drog vi och köpte ännu en feting filt eftersom kylan i huset var outhärdig tydligen.

De har för övrigt inga element här, de vet inte ens vad det är. Landet är inte byggt för vinter. De har typ inga butiker som är helt inomhus. Folk jobbar med jackor på!

Vi köpte lite thé och drack det innan vi däckade. Jag väcktes innan sju av att jag var tvungen att låsa upp grinden till nadja som skulle på yoga-class. Sen väcktes jag ytterliggare av att hon ringer på grinden, springer ner och ser att jocke öppnat och jag frågar vart han ska?

- Till skolan? Sover du fortfarande?
- Vad är klockan?
- 7.35 eller 7.40?
- Vafan!
Det var bara att springa upp och klä på sig. Kl 8 skulle vi vara på skolan för att försöka hitta klassrummen i tid.

Vi började spanskan som var riktigt bra. Bara skandinavier och en från serbien haha, helt värdelöst. Men bättre med så få studenter!

Sen gick det väl lite mer utför, det blev problem med två kurser och vi gick och skällde ut lite folk innan vi käka vår första måltid från gatan som var heeelt underbart god!

Nu har vi suttit å hängt här hemma i ett par timmar. Ska nog ut på promenad snart för att jag förfryser!

Måste fixa det här med bilder på bloggen. Detta funkar inte!


Draft: Jan. 12, 2010

Hola!

Fan vad mycket det händer hela tiden.  Jag har ganska yr. Jag saknar att inte ha en mobil som piper då och då ochjag saknar att inte kunna koppla upp mig. men det är iofs ganska soft att inte göra det varje kväll :-)
Det blev inga crepes utan en sallad sist, dagen efter (tror jag) så var vi och besökte pyramiderna (som heter något konstigt, som jag inte minns) men det är två tempel, mån - och soltempel med typ en miljon trappsteg som man kunde klättra upp för.
Om jag gjorde det? Om jag haft träningsvärk i tre dagar nu? Om jag blev yr?
Alltså, det var höga trappsteg plus att det var brant som ett aaaas!

Men hallå? Jag kan inte ladda upp bilder, knappen e borta?

Jag höll på att ladda upp bilder på huset sist faktiskt men det gick inte. Konstigt.
På lördagen så tog vi en taxi in till vårt nya hus och åkte iväg och handla madrasser och sånt basic. På kvällen drog jag, nadja och victor till en fest i norra delarna av stan - där de rikare personerna bor. Alltså, den här killen bodde i ett slott. Och mexikanarna måste nog vara jordens guldklimpar - så HIMLA snälla!

Det började lugnt på festen, vi kanske var 6 stycken. Sen kom 6 till kanske och vi spelade beer-pong med rom och kola med mig och nadja mot victor och hans kompis neigh. Fyfan, tänk er att hinka tre glas med rom och cola på mindre än 20 minuter? Innan blandade vi lite malibi/ananas drinkar också. Sen var det någon snubbe som precis kommit hem från coclombia och hade med sig en måste-smaka-shot, enligt dem själva. Man får absolut inte shota en gång, men jag lyckades nog med två eller tre. Jag sprang runt i huset för att försöka komma ifrån galen victor haha
Men tequila shoten kom jag inte undan. Nadja hamna vid toalettstolen och victor tog hand om henne då passade hans kompisar på att driva sönder mig med en massa lögner om victor haha
Jag trodde på dem ett tag faktiskt. Jag fick dessutom ett mexikanskt namn "sonia"...
Alltså, det hela låter väldigt trashigt,men jag har aldrig kännt mig säkrare än på deras fest där!
Vi somnade där, men innan läggdags så satt jag, victor, neigh och han som bodde i huset spain i vardagsrummet och kolla på film och det var så jävla soft. Aldrig att man skulle kunna vara ifred i sverige med tre fulla killar.
Jag och Nadja väcktes av att victor hoppar på vår säng aspigg och vi drar vidare till neigh och spain som ligger in the masteroom (som var maaaaaaaaaaaster på riktigt, typ 4 meter i tak) och softilerade och prata igenom natten där innan vi drog.
Jag fick i mig mexikansk frukost från donken påväg hem. Här hemma väntade jocke och lollo. Jocke skrev klart sitt arbete och jag duschade och ordnade klart mitt rum, sen drog vi och köpte ännu en feting filt eftersom kylan i huset var outhärdig tydligen.

De har för övrigt inga element här, de vet inte ens vad det är. Landet är inte byggt för vinter. De har typ inga butiker som är helt inomhus. Folk jobbar med jackor på!

Vi köpte lite thé och drack det innan vi däckade. Jag väcktes innan sju av att jag var tvungen att låsa upp grinden till nadja som skulle på yoga-class. Sen väcktes jag ytterliggare av att hon ringer på grinden, springer ner och ser att jocke öppnat och jag frågar vart han ska?

- Till skolan? Sover du fortfarande?
- Vad är klockan?
- 7.35 eller 7.40?
- Vafan!
Det var bara att springa upp och klä på sig. Kl 8 skulle vi vara på skolan för att försöka hitta klassrummen i tid.

Vi började spanskan som var riktigt bra. Bara skandinavier och en från serbien haha, helt värdelöst. Men bättre med så få studenter!

Sen gick det väl lite mer utför, det blev problem med två kurser och vi gick och skällde ut lite folk innan vi käka vår första måltid från gatan som var heeelt underbart god!

Nu har vi suttit å hängt här hemma i ett par timmar. Ska nog ut på promenad snart för att jag förfryser!

Måste fixa det här med bilder på bloggen. Detta funkar inte!


otraves?

que pasa que pasa??
Så jävla tråkigt att ingen är online då jag är, måste ni sova?:-(
Jag har jockes dator just nu så jag får skriva normalt, gött! Jag och lollo sitter i datarummet men jag har lite ont i nacken nu för att en arbetare gav mig en stol som var något för kort, men hey! Jag klagar inte, det var snällt.

Vet ni hur mexikanare censurerar deras journalistik?
....
DET FINNS INGET SOM HETER CENSUR I DET HÄR LANDET!!!
Idag har det varit bilder på en mördad kvinna på gatan, man ser henne liggandes på gatan med avspärringar och folk som står och kollar på. Det här är inte det värsta, i en annan tidning visar de en mördad man i en blodigt rum och en polis eller militär eller vadfan det är, som står brevid, hans blod var överallt!!
Å sen å sen å sen å sen, någon massmord på människor som ligger irad - utan vissa kroppsdelar så som halva huvudet osv!! JOMENTACK jag har jättestor lust att äta nu!

Nu ska jag berätta lite om hur billigt det är här.
Igår när taxichaffören åkte fel så satt vi i taxin i två timmar, det gick på 180 pesos - alltså en hundrig ungefär. Delat på oss tre, trettio kronor var.
Ett paket cigg kostar runt 15 kronor.
Jag köpte precis ett paket Halls (halstabletter) för typ...3 kr?
Vi köper frukost på seven eleven för typ, 15 kronor? Då äter vi såna trekantsmackor med en stor kaffe.
Och då är seven eleven ett dyrt alternativ alltså!
Kläder har jag inte kollat på och andra grejer har vi inte heller hunnit kolla på.
Idag på resturangen, som var av finare slag så kunde man köpa in en chivas flaska (en hel) för 700 kronor.
Det jag hunnit se i deras spritbutiker så ligger spriten på samma pris som en drink på en klubb!

Hahaha alltså, jag har glömt bort allt jag ska skriva eftersom det sitter en mexikansk kille här och försöker lära sig svenska.

Nej, nu har jag verkligen glömt bort allt. Vi ska nog ge oss iväg och äta på en cafeteria somligger här längst gatan som serverar, hör och häpna, goda mackor. Vi är lite tråkiga just nu som bara äter sånt som är västerländskt, men jag vill faktiskt inte åka på någon sjukdom i onödan eftersom vi bara får ha typ två frånvaro - helt galet.
Men snart står jag där hos den håriga tanten med mustach som gör sina tacos med sina bara händer och gluffsar i mig tacos (som inte aaaaaaaaaaaaallls smakar något som i sverige, det där nog inte alls samma sak).

MMMMMMm jag kom förresten på att de serverar crepes där och idag så kaasnke jag kan äta det. Har inte varit så sugen på sött då jag varit där innan. Men idag kanske? Ska tvinga fram sötsuget! haha normal människa.

Jag ska nog be lollo att skicka över ett par bilder på huset och publicera det här om jag hinner :-)

Puss på er!

Hola!!

Buenos dias!

Sitter pa hotellet igen och har antligen kvallen ledig.
Igar var vi pa skolan och fixade nagra schemaandringar, jag och lollo fick exakt som vi ville! Vi lyckades lagga till spanska kursen utan att den krocka med consumer behaviour. Dessutom behovde vi inte ta bort nagon kurs for att fa vara lediga pa fredagarna utan det blev bara sa=)

Vara flytt till huset har blivit lite flyttat eftersom victors foraldrar var tvungna att skriva pa kontraktet och de bor en bit ifran. Sa pa lordag ar det antligen vart!!
Alltso, den har victor...han ar helt fantastisk!!!
Sa javla underbar sa det finns inte, han hjalper oss med ALLT! Berattar lite mer sen!

Efter skolan och all fix med papper, betalningar, kopior och sant trakigt sa akte vi till hotellet, bytte om och forsokte fa tag pa en taxi. Det var svart for forsta gangen. Och for forsta gangen sa motte vi en elak mexikan. Han var sa jobbig! Det tog oss tva timmar att ta sig till skolan pga hans idioti. Det ar tydligen var skyldighet att ha med oss karta:S
Man kan forsto dem eftersom det ar sa stort, men halla? Vet han inte vart det ligger sa kunde han saga det innan. Istallet kom vi till var klassmiddag da hela klassen kakade efterratten! Haha

Efter den middagen sa kom viktor forbi oss och korde oss till de finare trakterna av mexico city, dar hans van hade en fest. Vi var uppe i ett fint hus mitt uppe pa bergen, huset hade till och med en vakt! Och manniskorna dar?? Herregud!! Helt stort hur snalla alla ar! Ja, forutom vissa tjejer.....

Vi stog ute pa altanen och drack ol och snacka med nagra mexikanare som ville ta oss runt pa olika stallen for att visa oss runt!=) Dessutom dok tva svenska killar upp fran ingenstans som var hur snalla som helst! Synd att de aker hem om tva veckor.
Mitt i allt borja man sjalvklart att dansa salsa haha Jag lyckades daremot att tacka nej. Fatta skrattfesten liksom?
Sen lyckades vi ta oss hem efter tva timmar, de var nastan omojligt for ingen lat oss aka hem!

Idag har vi varit och besñkt katedralen, helt underbart fin! Elisha, jag vet exakt vad du ska fà! Haha
Sen besokte vi, vad jag tror var, maria tempel som ligger begravd under marken i mexico city, vi kunde se en del av den (tydligen sa har spanjorerna forstort dem for flera tusen ar sen? Det var svart att hora i all muller vad han sa) och resten av templet tror man ligger under katedralen och enda sattet att kolla det ar att riva ner katedralen vilket man sjalvjklart inte gor!
Sen promenerade vi runt en braaaa bit och energin var val pa noll tills vi hamna pa en ordentlig resturang som var riktigt fin. man fick tydligen betala for sittplatserna! Haha

Efter det orkade vi inte go i san grupp med alla utan jag och lollo okte tillbaks till skolan for att hamta jocke. Vi fick en jattetrevlig taxichaffor som skratta at oss. Vi har fatt en del taxichafforer att skratta med vara "wiiiieee" i gupparna pa vagarna! De tycker att det ar sa kul sa det gaaasar pa som fan till nasta sa att vi nastan slor oss i biltaket hahah
So sitter de o flinar liksom hahaha

Hmm...vad mer? Snart ska jag och lollo ta oss ut pa stan ensamma for forsta gangen for att hon behover en vaska och jag behover en solhatt, imorgon ska vi till nagra tempel och dar ar det noll skugga! Sa solskyddsfaktor 50 pa!! Juste, maste kopa solbrillor kom jag pa nu.
Pa onsdag for vi tydligen vart internet till huset sa nu hoppas jag verkligen att min dator fungerar:(

Jag vet inte riktigt vad jag har skrivit och inte skrivit sa jag lamnar nog det for now:)

Tveka inte pa att komma och besoka! I have plenty of room in my new big house:)
Mucho gusto! (trevligt att traffas typ, minus att vi traffas haha)


forsta dagarna i mexico!

Holaaaa!!

Alltso, det har ar helt sjuukt. Den har staden ar so knapp att jag dor!
Det ar sjukt billigt, skolan ar sjuukt snygg och vort nya boende ar so bra so det finns inte.

Resan hit:
Gick jattebra! Det var lite jobbigt med alla koer har pa flygplatsen dock. Nar vi kom utanfor so slog det mig att jag stog dar med endast min varjacka utan att frysa. Kylan var som den ar efter en femfemnoll kvall pa somrarna=)

Hotellet:
Ockso riktigt bra! Inte varldens snyggaste men det ar litet, tryggt och skrattretande billigt. Vill ni veta hur mycket grabbarna och mannen som jobbar har skrattade nar de fick reda pa att tva tjejer skulle dela rum med en kille? De dubbelkollade med oss i en evighet.

Skolan:
Meeeegastor och snygg! Det ar typ inget hus utan allt ar ñppen, man ar utomhus utan de fyra vaggarna. Svort att forklara men jag visar bilder so fort jag kan ñverfora och fixa internet pa min dator.

Mexikanarna:
Hur snalla som helst. Jag blir amazed for varje dag som passerar, speciellt Viktor - en mexikansk student som nu ska bo med oss. Det han har gjort for oss ar guldvart!
De kan INGEN engelska och vi kan typ ingen spanska. MEn det ar kul hur vi forsoker i alla fall. Vi borjar lara oss nogra fler ord trots att vi inte borjat spanska lektionerna (som vi ska byta till efter att ha markt hur omojligt det ar att kommunicera med mexikanarna)

Maten:
PASS!! Vi kaka frukost pa hotellet brevid forsta morgonen. Alltso, jag fick in en brun bonrora, nogon gron salsarora med tortillabrñd i och so smallt ost over det hela. Jag forsokte ata so mycket sa att det inte skulle vara pinsamt nar servitoren kom, men jag lyckades inte.
Sò just nu lever vi pa vittbrñd med majonas mackor och godis!
Men igar tog victor oss runt i mexico city (som man dooor for) och tog oss till en riktig och "dyr"resturang dar vi fick betala hela femtio kronor for pizzan (vilket ar sjukt mkt i jamforelse med allt annat har)

Huset:
Victor tog oss pa visning in a secured neighbourhood redan for tva dagar sen och visa oss tva hus som var heelt fantastiska. Ena var so bra som det var bara en drom, vilket det sluta med att det blev eftersom de bara ville hyra ut det i ett ar. Vi fick den nastbasta och den ar fin den med! Stort vitt hus men ett jaaaaaattefint vardagsrum och stalle for brasa. I anslutning till vardagsrummet ar det en stor terass. Pa overvoningen finns det en del dar man kan hanga typ. Tva sjukt fina sovrum, heelt vita och so ett annat sovrum som inte ar lika fint men som jag vill ha for att den har ett eget badrum och fonster fron golv till tak. Skòpen i det rummet ar bruna so det ar inte lika fint. Men jag vill ha det anda!
Hela overvaningen kommer lollo och jocke att ha. Det ar ett stort sovrum med eget badrum och en egen takterass.
Vi ska aka och handla mobler imorgon! Dessutom ska jag och lollo kopa en 90 cm pool att ha pa takterassen.
Alltso, for en och en halvmonad sen dromde jag och lollo oss bort till EXAKT det har huset. Ar inte det stort??

Klassen:
Verkar vara blandad. Synd bara att det ar en brist pa snygga killar. Finns bara en som ar lite cool och jag ar cool eftersom jag gick fram till honom och fraga om han ville bo med oss. (Jag vet att ni tjejer high fivar med mig just nu) Men han ar schysst! Jag ska visa bilder sen, for han slangde sig in i ett foto nar lollo fota mig haha
Och sen sa har jag en pojkvan nu. HAHAHAHHAH
alltso so fort jag tanker pa den har mario so dor jag av skratt.
Lat mig fo forklara!
Det var allra forsta dagen och vi stog i en ko till ett langt bord dar mexikanska studenter stog och skulle ha anmalningar och betalt for olika aktiviteter. Alla hade fatt klistermarken med deras namn pa och precis nar jag kom fram till den har mario, som var forsta stoppet so hade han precis fott klistermarket. Jag ser hans namn och saker:
HOLA MARIOO!!
Han blir chockad men helt overlycklig over att nogon vagar prata med nagon av dem och borja fraga hur jag mar och lite andra grejer. Mina skills i spanska tog slut efter, jag mar bra hur mar du?
Tank er en brun, jattekort kille med lockigt har och varldens storsta bruna ogon. Hahahahaha
han ar radd for mig!!! Hahahahaha
Han typ vander sig om och undviker mig nar jag ser honom HAHAHAHAHAHAHA
Ni skulle ha varit dar!!
En annan rolig grej forsta dagen var att en lespande mexikansk student visa oss runt pa campus (jattestort och frascht!) och so kom vi till en del med ett lila hus, do berattade hon att det ar high school studenter som pluggar dar och om vi vill kan vi ocks`vara dar. Vad hander? Jag och lollo skriker LAMMKOTT exakt i samma sekund och alla svenskar dor av skratt (jocke, gustav och emanuel) hahaha
Victor har lart oss nogot ord pa spanskan som ar typ lammkott som jag nu har glmt. 

En annan rolig grej var att vi gick ut och promenera har pa hotellomradet fortsta dagen och sog lite hund diarre pa gatan...sen gick vi runt och vi gick igenom sma "gatukok"....alltso, jag holl pa att svimma av alla lukter. Men vi blev helt overlyckliga nar vi hitta seven eleven (hur vasterlandska ar inte vi trakmonsar?)
Pavag hem gar jag rakt in i diarrebajset so grovt att jag halkar och nastan ramlar, det var so lost att lollo fick en stenk pa hennes fot! HAHAHAHAHHAHHHHAHAHAHHAHAHAHAHHA
Men stackars converseskor som hamna i sopporna =(

Men ooo jag hinner inte skriva so mkt mer nu!
Ska forsoka fixa internet pa min dator, den ar knapp! annars koper jag en ny har tror jag.
Alla studenter pa skolan for en blackburry mobil so vi kanske for en nasta vecka! Beror pa vilka kurser man for o so=)

Nu ska jag packa lite for idag ska vi aka fram och tillbaks tva ganger mellan hotellet och skolan (30-40 min med taxi for typ...femtio kronor - dela det pa tre personer...Jag sager ju att det ar billigt!) sen ska vi pa middag med klassen. Hoppas folk blir lite fulla och kara.
Det sa lararna till oss i borjan: manga kommer att bli tillsammans under denhar tiden.
Nej tack! A i d s.
Haha jag och lollo bokstaverar allt har.
"kolla zalga, varsta g h e t t o:et har!!"

NI MAAAAAAAAAAAASTE KOMMA HIT!! kom pa besok i mitt nya snygga hem!!

puss puss

mot mexico

Första inlägget på året =)
Jag hann inte riktigt skriva ett sista inlägg heller. Jag vet att jag någonstans har skrivit ner vad jag hade för förväntningar på 2010 men kommer inte ihåg vart jag lagt häftet. Jobbigt.

Jag hinner verkligen inte skriva så mycket, ska upp om mindre än 4 och en halv timma för att åka mot arlanda. Så jävla blandade känslor! Visst, skitkul å bla bla bla..men jag har en känsla och hoppas att det bara är nervositeten.
Hotellet är bokat för första veckan så det känns gött.
Nyårafton var kul. Osv osv osv.

Nu ska jag sova lite innan jag dör lite imorgon när jag vinkar min familj hej då.

I mexico fixar jag en ny blogg! Om jag hinner.. haha

Hej då!

RSS 2.0