veckan som gått

Jag har faktiskt inte skrivit något om vad jag har gjort på en hel vecka. Sist jag skrev något var dagen innan vi åkte iväg till kryssningen, och det är väl den första anledningen till att jag inte har kunnat uppdatera!

Det var lite drama (läs på drama på engelska, roligare så!). Ja, det var lite drama innan vi ens kommit dit. Pappa var redan där då han hade jobbat inne i stan och åkt till värtahamnen (eller vad den nu heter) i förväg. Jag gav honom vårt bokningsnummer så att han kunde skriva ut biljetterna så skulle vi slippa stressa.
För det första så höll min moster på att mörda oss på motorvägen då hon var en halvsekund ifrån att missa avfarten. Och innan ringer min pappa mig. Samtalet går ungefär såhär:
- Eehh...zalg, alltså...ska vi till tallin, eller åbo?
- Åbo, vadårå?
- ...för atteee, det står att vi ska till Tallin på våra biljetter
- Men va?! Det kan det ju inte göra! Är du säker?
- ....ee...ja, det står sthlm - tallin, tallin - sthlm.
- Nej nej nej, du ser fel
- ... nej...alltså, det står att båten avgår 17.45 också
- men vafan!! Klockan är 17.55 så båten har väl avgått redan!! OCH VI SKA INTE TILL TALLIN!
- ...men...det står så...
- nej det gör det inte. vi är 10 minuter ifrån, vänta där så kommer jag dit för att prata med dem
- så vi ska till tallin
- MEN NEJ!!!!!!!!!!!
Alltså, jag blev så stressad så att jag frös. Jag darrade i värmen. Det har aldrig hänt mig förut.

Men i alla fall. Självklart var det maskinerna som krånglade så det var ingen fara.  (Det kan helt omöjligtsvis vara mitt fel liksom)
Vi var där tidigt så vi stog och svettades med typ 100 andra människor en hel timma.
Gick på, gick runt. Satt ute på däck.
Gick runt i tax-freen handlade och blev bjudna på shots av två finska killar. Varför är det så osexigt med finsk brytning? Men det var bara reklam för whiskey och korokova vodkan, ellr vad den hette. Jag kände mig som Ilham då testade dem, grät nästan för att det ar så starkt och äckligt.

Köpte godaste bag in boxen och så drack vi i hytten. Rödvin, öl och mintu shots. Vi är roliga vi! Så började vi kvällen. Vi satt iofs mest och kollade på någon brasilian show som var ganska rolig. Dagen efter så shottade vi väl innan lunch till och med? Sen käka vi lunch. Och Om vi käka?! Och OM vi drack? Sex öl senare så var vi redo för helgen. Vi drack iofs mer öl ute på däck där vi satt och rökte resten av eftermiddan.

Vi kom hem. Idsala kom hit. Vi duschade. Åt godis. Drack mer vin med mamma, pappa, mostrar + deras män. Sen rullade vi flickor ner till vardagsrummet, also known as, 550.

Vad fan gjorde vi i fredags? Just det! Stranden ju. Jag, mina systrar, Ilham och Francisco åkte till farstanäsbadet där vi var typ hela dagen och sola och lekte. (Och drack cola med fimp, tydligen)
Kvällsplanerna är ju givna, 550.  Bakgården är ju typ, the place to be.

Dagen efter åkte vi till stranden igen och stekte som  vanligt. Och man BORDE ju tycka att vi passade på att dra till 550 då den ändå var min SISTA LÖRDAGSKVÄLL HÄR (jag dör inombords bara av att skriva att det var sista lördan) men det gjorde vi inte. Vi stack till Mira Mar och käka. Eller, Ilham och Fabbe åt. Jag och Idsala gjorde väl det vi är bäst på, dricka. Mmmm
Sen slog det oss att vi nte käkat på MAX på hela sommaren. Vi, som annars, lever på MAX under somrarna. Så vi promenerade dit och åt. Det var inte så gott som det brukar vara faktiskt. Men gott var det ändå!
Dagen efter var vi på stranden igen, väl?
Jo, och på kvällen åkte vi iväg och handla lite goda grejor och åkte iväg till Ilhams KOLONISTUGA för att grilla. Det var också en mysig kväll.

Måndag. Herregud, den måndagen var verkligen cp-måndagen för året. Allt gick typ fel och det var mest en deprimerad dag. Jag låg typ på min säng hela eftermiddagen och bara lyssna på musik.

Tisdag. Vaknade och blev förvånad när jag hör dörren öppna sig och jag ser Elisha. Vafan? Sov inte du? Går in till deras rum och ser att Fabbe ligger där. WIHO just det! Hon var ledig. Jag fixade frukost. Sen softa vi hela förmiddagen med musik. Sen börja den spöregna och vi försökte invänta slutet av regnet för att kunna gå upp till morbror så att jag kunde jobba. Men vi blev lurade. Så fort vi kom ut så började det att spöregna igen. Jag fixade mitt medans Fabbe bråka med varenda tv-apparat i huset haha
Vi blev hungriga, kom hem, vänta på mamma, åkte ner på stan, hämta upp lillsyrran, dumpa dem hemma och gick för att luncha. Aa, vi luncha halv fem. Är det sommarlov så är det.

Jag skulle testa sushi för första gången. Jag älskar sjömat, ris äter jag, soja också, VAD KAN GÅ SNETT?!
Allt tydligen. Jag har aldrig, ALDRIG ätit något så äckligt som sushi. Riset är sött och ljummet/varmt. Och sjögräs?! Ärligt?!
Det enda jag åt var räkan och avokadon som låg på riset. Resten vara bara för någon annan att äta (läs; fabbe) jag rös under hela processen. Bara av att se henne äta, känna lukten, se min tallrik. Och den där soppan sen!? Jag är inte den som är den som klagar på mat, jag älskar mat! Men E U W.

Jag skickade iväg ett sms till Frans
och kolla om han skulle med till max istället. Där får man i alla fall mat som smakar mat. Han och "Fransi" dök upp och vi åt mat. Sen gick vi till gångbron för att träffa Sajmak. Vi gick till bårsta fältets lekpark och satt där och pratade och hade det trevligt tills en unge kom, och utan att göra eller säga något så terroriserade han ändå oss.
Vi försökte skrämma iväg Jakob, som han hette, menhan blev inte rädd. Muta honom gjorde vi också. MEn icke. Till slut fick vi sicksacka mellan hela området för att göra oss av med honom. Men han hittade oss till slut.
Vi gick upp till min morbror, där vi mötte Idsala, Sibar och Ilham. Och där satt vi och softilerade resten av kvällen. Mycket roligt och trevligt!
Inatt har jag inte kunnat sova. Vaknat typ, konstant. Drack kaffe alldeles för sent.

Alldeles snart ska jag upp till min morbror för att fixa lite grejor. Och kanske även plugga.
Fju, nu har jag uppdaterat. Hejdå!

Ps: det var nog Jakob, 5år som brände ner Hovsjöskolan. Vad skulle han annars göra där, helt knpptyst?

Kommentarer
Postat av: Siamak

Gunilla B kanske vet vem det var som brände ner skolan :P

2009-08-15 @ 15:06:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0