Helgen

Kan lika gärna fortsätta nu när jag ändå är inloggad.
KOm ju hem i fredags vid midnatt, mamma och pappa mötte upp oss. Sen släppte vi av mimi och plockade upp sibar (de bor grannar). SIbar skulle sova över eftersom mamma skulle locka hennes hår tills hennes kusin bröllop som skulle vara dagen efter.
Väl hemma så var idsala där med mina andra två systrar.. vi satt ett tag och prata sen slockna jag och fabbe. Dagen efter var det som sagt bröllop. Det var ett riktigt fint bröllop faktiskt! Men efter midnatt hade jag och syrran krig med våra ögonlock alltså, det GICK verkligen inte att hålla sig vaken! (trots att jag däcka och sov i en hel timma på eftermiddagen, vilket jag aaldrig gör annars) Såå vi åkte hem.
Pappa i bilen, c:a 02.00: aaee, ni två tjejer har blivit för gamla. härdanefter är det era småsyskon som får följa med och ni två stannar hemma. Haha! SMåttingarna ville så gärna stanna kvar eftersom de aldrig annars får följa med.

Ajuste. Fick ett sms när jag var på gotland från expert. Min mobil går inte att laga, "fuktskadad". Jippi-diladidado liksom. (!!!!!!!!!!!!!!!!) Och fick dagen innan jag reste reda på att någon har brytit sig in i en av våra förråd nere i källarn och snott MIN TV!
Så jag ska, med de slantarna jag lyckats tjäna in denna sommar få ihop det till en laptop, en mobil, en fön, en epilator och en kaffebryggare. (!!!)



Anyway, låt oss fortsätta med idag. Vaknade kl. 12.30 vilket var tidigt enligt mig själv. SKulle ha sovit i ett par timmar till om det inte vore för min kissblåsas revulation.
Drog neråt mot stan med idsala och fabbe. Vi var bara inne på make up store två sekunder och på H&M i 2 minuter ändå lyckades vi vara hemifrån i mer än en timma.
Sen kom ilhääm till mig och här satt vi och prata lite (kriget med ögonlocken började redan då, så rolig är Ilham att umgås med :) )
Haha.

Vi begav oss mot stan ännu en gång men denna gång för en fika. Fick stå ut med irakiernas glädjeskrik i en hel timma innan man kunde sitta och prata utan att få utbrott. Men å andra sidan så slapp man någon av dem sittandes i kafeterian :)

Nu säger mina ögonlock till ordentligt. Jag hoppas på en 13 timmars sömn. Vad fint det skulle sitta. Ska bara lyssna på Apologize med Timbaland och One republic ännu en gång och drömma mig bort till Gotland en stund till.


destination: GOTLAND

Yes. Vad fint det där satt!
Hur ska jag kunna återberätta allt nu? Hmm..resan dit var skööön med färjan som gungade mer än en gunga själv men jag var ju så sjukt trött att jag inte ens kände av dig. Jag som annars brukar på dåligt utav att gunga.
I alla fall, väl på plats vid stugorna som vi skulle bo i så höll jag på att tjura ihjäl mig. Så ofräscht var det. Och jag som har varit en scout i fyra år och sovit ute i skogen utan tält, tyckte det.

Jag var tydligen ledarassistent på lägret - utan att veta om det förrens en av ledarna sa det till oss alla. Jag hade i alla fall ansvar över min grupps stuga. Alla skulle vara på plats vid 23.00 tysta och helst sovande. Aa jo, tjena:)
Delade stuga med syrran, Terese, Zaline, Farida och Mimi och det första vi gjorde var att stoorstäda den, sno ett fia-med-(hård)-knuff från den stora stugan och börja knapra på nötter.

Ska försöka sammanfatta allt så kort som möjligt. Vi delades upp i grupper och i grupperna fick vi varsin dag då vi skulle upp tidigare än alla andra för att fixa frukost och sen lunch och middag. När det var min grupps dag så fick jag stå och fräsa 9 kilo köttfärs för vår "spagetti" med köttfärssås - fick applåder när jag kom in i matsalen eftersom det var den första ÄTBARA måltiden på veckan. Men inget tack framåt slutet på bussen - renare sagt en käftsmäll. Men men, alla är ju inte mogna trots åldern.

Under veckan var det föreläsningar, bad, fotbollsturnering, frågesport, 5-kamp, brännboll och sånt som man brukar göra på läger. + vatten och nutella krig och brasor, grill och sitta-uppe-och-springa-till-andras-stugor-efter-23.00 och sånt.

Trots att jag var bland dem äldsta, tror att det endast var två killar som var äldre än mig och en som är lika gammal så hade jag faktiskt kul. Var lite skeptisk till det innan men det var fan kul att se på dem lite yngre och känna igen deras beteenden. Låter som en gammal tant- men det var faktiskt så. Och många av dem var riktigt sköna människor.

Sista kvällen hade så skulle grupperna visa upp antingen en pjäs eller en dans - för mycket garv den kvällen. Blev en hel del dans den kvällen också. Någon man inte fick mycket av den kvällen var sömn. Den fick man knappt något av hela veckan.
Därför går jag runt nu och vill sova HELA TIDEN.
Två av fem dagar tillbringades i Visby. Det var grymt fint där trots att halva Södertälje befann sig där. ALLA resturanger ägs verkligen av syrianer från Södertälje!

Något jag störde mig grymt mycket på där var att INGEN hade med sig kamera. Det verkligen kliade i hela min kropp konstant. Och Speciellt då vi var i Visby!

Jag skulle nog kunna fortsätta och babbla om dessa dagar mycket mycket mer men tänker inte besvära er något mer:)

Kort sammanfattning; mycket skratt, mindre sömn. (+ mat för den delen?) Haha

ett försenat inlägg

HÄR KOMMER ETT INLÄGG SOM JAG EGENTLIGEN SKULLE PUBLICERA DIREKT EFTER DET DÄR UTBROTTS-INLÄGGET MEN BLOGG.SE KRÅNGLA.


Var tvungen att skriva av mig innan lite innan det är dags för mig att berätta om mina väldigt spännande dagar.Var ledig i torsdags, eller.. jag visste ju inte att jag var ledig förrens jag gick upp - tvätta ansiktet - bryggt kaffe och lagt mitt bröd i ugnen då jag får ett sms av min chef som säger att jag inte behöver komma.
Jippi.
Dagen efter var det samma saga - gick upp å sen får jag reda på att jag inte behöver komma. Jag verkligen ÄLSKAR att jobba med syrianer. Men dagarna fylldes i alla fall - istället för konstiga och jobbiga kunder och turister - fullt med skratt och bus.Jag smsa mina kompisar och sa att jag var ledig, 1 till 2 timmar senare var de alla hos mig...och där satt vi och prata och garva. Senare tog jag och ilham min cykel och cykla runt bantarrundan i södertälje, inte en gång utan två. Fick dessutom ett trevligt sällskap där på slutet..(:Dagen efter var ungefär detsamma, först satt vi hemma hos mig sedan ner på stan och sen ut på rundan igen.. fast denna gång hade vi TVÅ cyklar! Och denna gång var det en massa poliser som körde omkring, pga det där mordet som skedde i geneta.
Dagen efter var det jobb som gällde. Ajuste! Med en mycket trevlig överraskning! Min "vännina" från Jönköping kom!:D Jag visste inte ens att hon var i stan - så dök hon bara upp!
Nämnde jag att hon är 30 år äldre än mig? Haha
Igår så åkte vi (min syster, sibar, hennes bror, idsala och hennes bröder) till kolmården, norrköping - där vi hälsa på en massa kompisar. Roligast var absolut sälarna! Och enzo apan som satt vid ett fönster och titta ut på oss människor som om vi vore aporna och inte tvärtom.Sedan åkte vi på safari med bilen och fick se allt från älgar och renar till giraffer, zebror och lejon!

Riktigt kul att få hänga med kusinerna sådär igen - bilder kommer så fort jag själv får dem.

Idag har jag jobbat i som sagt 11 timmar. Det har varit nån festival på kungsträdgården så det har varit proppat med människor. Man har kunnat hoppa bungy jump och en massa annat!

Så nu sitter jag här och ska hinna duscha och packa innan kl 4 (om tre och en halvtimma) då jag ska "upp" för att käka frukost. Efter det ska jag väcka pappa som ska skjutsa oss.. eller jag kör i och för sig, men han ska ta med sig bilen hem så. Ska stanna vid två kompisar som ska med och sen bär det sig av på ännu ett äventyr!


utbrott

just nu nu är jag grymt irriterad. har jobbat i 11 timmar och imorgon (eller inatt, om 4 timmar rättare sagt) åker jag till gotland.
Har inte hunnit packa eller fixa något överhuvudtaget, är tröött och som sagt - irriterad.

Min syster ockupera toaletten i två timmar sen när jag ska in så ska den andra syrran in för en "snabbdusch" - a jo. å Nu är pappa inne.
Deeessutom har jag mina två syskon här i mitt rum - den ena letar efter sina kläder och frågar MIG vart dem är? Som att det är jag som ska gå runt med dem. Den andra rotar bland mina kläder och frågar om hon kan få det ena eller det andra. Och utöver allt detta så har nån av dessa kossor suttit å käkat något över tangentbordet som resulterat i ett fuckat tangentbord.

A. pms människan i mig är inte den snällaste.

02.16

Klockan är mycket, 02.07 rättare sagt och jag ska upp till jobbet imorgon.
Jag kommer inte vara någo å leka med imorgon inte:)
Om fyra timmar ska heela min familj + min kusin dino (som sover över) + moster och hennes familj gå upp å åka på kryssning. Utan mig. För att jag måste jobba. Skit kul.
Fattar inte ens varför jag jobbar denna sommaren, det är flera som är i större behov av ett yrke än jag. Anyways, tänkte inte göra ett långt inlägg eller så, ville bara säga att jag har haft en superdag med goda vänners sällskap. Detta behövde jag, speciellt efter att ha läst tidigare inlägg - jäklar vilken pms unge jag har inom mig och då släppte jag inte ut allt - låångt ifrån allt:)

Jag skriver imorgon och berättar om vad jag har gjort idag, det började perfekt och slutade bäst (: Eller Nej förresten! Den allra första början av dagen var hur långt ifrån perfekt man kan komma! Det var en del svordomar (ja, IBLAND händer det faktiskt att jag svär) och del stängande av dörrar efter sig. Hårt. Och högljutt. Stackars mamma som fortfarande låg och sov men vaknade av all ljud.

Men jag berättar som sagt mer imorgon!

cappAccino

Får jag svära?
JÄÄVLAR vad dagarna går fort alltså! Nu har jag ingen aning om vad jag har gjort.. vad gjorde jag i lördags?
Äh, kommer säkert på det sen. I söndags åkte hela min familj upp till rönninge, där min moster bor, där vi hitta en lokal badstrand.. där satt vi i ett par timmar i alla fall. Det var ÅRETS första solning för mig - säger en del va?

Eller förresten! Nu kom jag på det! Det där var i lördags.. vad gjorde jag i fredags då? Jag var ledig i alla fall... Ajuste. jag och Sibar luncha på stan, men efter det vet jag inte vad vi gjorde.

i Söndags var det jobb som gällde Å det var helt Ok, som sagt jag har riktigt galna kunder.  jag har dragit en del roliga paralleller om vad olika slags folk beställer för glass. Som förra året, då jag jobbade på Sandy´s så beställda ALLA brunisar kycklingcurry röra.. jag tror att det endast var EN som inte gjorde det.
Kan med ett senare inlägg berätta årets tydligaste val.

Igår var det ju hur fint väder som helst och då jobbade jag självklart! När jag var påväg ut hemifrån så såg jag hur hela min familj satt å åt frukost ihop - det knöt en hel del i magen. Vill så gärna BARA VARA med alla den här sommaren. Därför har jag, redan nu bestämt att jag ABSOLUT inte ska jobba nästa sommar. Det får blir min absoluta sista sommar då jag bara har SOMMARLOV!

Fick hoppa in å jobba idag också trots att jag inte stog med på schemat. Det var alltså jag, mimi å två grabbar till. Lite väl onödigt för en kiosk på 6-7 kvm? max? Speciellt då dagen mest har regnat bort? Dessutom var det inte jag som fick gå hem tidigare idag, utan grabben. Tänkte att jag i så fall skulle få ledigt imorgon å få vara med Sibar (som är ledsen för tillfället för att en släkting har gått bort) och med Ilham då vi Äntligen har en dag tillsammans. Men min chef sa att jag absolut måste följa schemat. Bara jag alltså, inte han. Nej nej.

Man märker nog klart och tydligt att jag är lite smått irriterad. Fattar inte rikigt vad det är.. Kanske är tanken av att om en månad är jag tillbaks i Jönköping helt ensam, igen. Inte fan vet jag.


Dagens roligaste var nog ett gäng irakier tjejer som fortsatte å envisa att säga cappAccino när de beställde sina glassar (vi har cappuccino smak) TROTS att mimi upprepa - k l a r t   o c h   t y d l i g t : CappUccino?!
Kunde verkligen inte hålla garvet borta och med mig fick jag min kund att garva haha.

Lite skratt har det var idag ändå.

Nu: dusch, sen SÖMN - KÄRA SÖMN!


STOCKHOLM

Stockholm i mitt hjärta,
låt mig besjunga dig nu,
åldrad i ungdomlig grönska,
öarnas stad, det är du!
Av städer jag känner i världen
är du den stad som fått allt.
Genom Mälarens kärlek till havet
är du en blandning av sött och salt.

Stockholm. SÅ HIMLA. BÄST!

dessa fem dagar

Dåligt med uppdatering - redan. Ett dåligt tecken för min blogg så verkar vilja ta livet av sig...
På tal om å vilja ta livet av sig så har min mobil gjort det, aa-den hoppa ur min ficka å rakt in i toalettstolen. -Nej, jag BRUKAR inte ta med mig mobilen in på toa, men hade pratat i telefon då jag käka frukost å bara la in mobilen i fickan efter det. - Och Nej, jag var inte i badrummet för å göra det man brukar göra, utan jag rengjorde toaletten, det var då jag sträckte mig för Ajax flaskan den tog chansen å hoppa ut.

Bröllopet i Norrköping, helt Ok. Pascal was on fire! Men som sagt, vi i Södertälje gör det bäst;) Kom i alla fall hem runt 4, somna 4.30 och gick upp 4½ timma senare för att åka till jobbet trots regnet. Men en så snäll chef som jag har sa åt mig att jag kunde stanna hemma.

...Nu har jag suttit och tänkt efter vad jag egentligen gjorde i söndags och har, genom hjälp av lillsyrran, kommit på det. En eloge till mig.
Jag, Sibar och Ilham åkte ner på stan och tog en fika efter ett tag tröttna vi och åkte till favorit-haket Ica Maxi (!) och handla med oss naturgodis, chips och vanlig godis och åkte därefter till Sibar. Där satt vi i hennes sovrum och prata i timmar.

Dagen efter var inte lika mysig. Mamma frågade mig om jag kunde gå ner med en påse nybakad klitcha till Sibar, som snart skulle komma till oss, så att hon sen kan ge den till hennes mamma (min moster) som har lagts in på Huddinge Sjukhus. Jag ville självklart hänga med och det gjorde jag...Fyf   n vad jag avskyr sjukhus. Jag förstår inte hur man kan utbilda sig till sjuksköterska eller läkare å få gå omkring där i dem trånga och illaluktande korridorerna, som alltid har fula färger på sig. 
Jag blev helt nojjig och börja inbilla mig att min maginfluensa var tillbaks. Och att jag hade blivit smittad av dem patienterna som låg på den avdelningen (Infektionsavdelningen) Och med dem känslorna + att se sin moster må dåligt...
Efter ett besökstiden hade tagit slut, 19.00 så åkte jag och Sibar till vår yngsta moster som bor i Rönninge. Där lekte vi lite med våra småkusiner och fick glömma bort vår hemska dag. När vi hade kommit hem vid 21.30 så bestämde vi oss för en promenad, en timma senare var vi hemma hos mig ett tag.

Dagen efter, alltså igår, var det jobb som gällde fr.om. 11.00-22.30 - fötterna sa ett åt annat när jag kom hem.
 Jag har så roliga kunder ibland, men det kan jag berätta om någon annan gång eftersom det här inlägget aldrig verkar vilja ta slut.

Idag var det sådär riktigt hemskt att gå upp till jobbet. Och utöver det så hade jag lovat Ilham att jag skulle pendla upp till Sthlm med henne. En morgon med Ilham alltså. Något jag verkligen såg fram emot. Haha. Så fort hon sa något elakt till mig så påminde jag henne om att jag kunde ha sovit i 45 minuter extra å få skjutts upp till jobbet... - det är så det ska gå till!
De som bor eller har varit i Sthlm idag vet ju hur vädret såg ut så jag hade inte så mycket att göra där på jobbet så chefen erbjöd sig skjutts tillbaks till södertälje efter ynka 3 timmar.

När jag väl kommit hem så slängde jag mig på min säng men, mitt huvud hade inte ens kommit fram till kudden då Idsala ringde och kolla om jag ville käka med henne på Nancys. Och hur kan man säga nej till Idsala(/mat)?
Som en trevlig överraskning hade hon hennes väldigt så snälla storebror med sig. Haha.
Seeen kom vi hem till mig och efter ett par minuter, då ryktena hade gått runt på stan så kom Sibar upp (hon jobbar hos en tjej tre våningar under mig, hur lycklig är inte jag?) och klaga på att vi inte hade ringt och sagt att vi var här.

Här satt vi i alla fall och frågade en massa till www.peteranswers.com - men spöket lyckades aldrig lita på oss. I wonder why? (:

Sen tog vi oss en kopp kaffe och jävlar vilken kick jag fick! Jag dricker minst två koppar kaffe varje morgon utan någon som helst påverkan (eller jo, lite) men inte på samma sätt som jag fick idag. Kanske berodde det på att jag hade jobbat mycket och sovit lite? Äh, roligt var det i alla fall. Speciellt när det var med min kaffe-bästis Idsala!

När båda hade stuckit så insåg jag att jag var ensam hemma så jag tog tillfället i akt oooch tränade!
  Denna cyckel beställde jag hem förra året i juni, och den var inte billig. Och hela den sommaren jobbade jag ju sen så flyttade jag hemifrån och det har liksom inte funnits ett tillfälle att ställa sig på den där och träna.
Häromdagen så gjorde jag det i alla falla, men bara för två minuter medans jag pratade med mamma och pappa då pappa sa: Snälla Zalga, trötta inte ut dig nu när du ställer dig på den där.
hahaha. Nu vet alla vart jag har ärvt min humor ifrån (:  - Jag lovar att inte beställa hem fler grejer och lämna räkningarna åt dig.

Vad jag tycker synd om Dig som läst ner enda hit. Inte för att jag tror att någon har gjort det, men IFALL du har så kan du ju lika gärna lämna en liten kommentar.

Puss på rumpan.


sjätte i sjunde

Idag vakna jag av att det var föör hett i rummet, ville sova mer men tänkte på att jag inte skulle kunna sova senare idag å jag borde egentligen ha lagt mig för en timma sen...men det blir ju aldrig som man planerat när det gället sömnen.
Imorgon bär det sig i alla fall av till Norrköping för ett bröllop. Ska bli kul å få gå på ett bröllop där man inte ser samma människor på hela tiden å att få se hur folk utanför Södertälje firar - men ingen gör det som Oss ändå;)

Idag har jag suttit och retats med mina två yngsta systrar och mamma, städat, kollat på en massa Vänner avsnitt och umgåtts med Sibar och Idsala (mina kusiner, för er som inte vet). Sedan åkte vi till vår moster i Saltskog, där alla systrarna hade samlats (mamma och hennes systrar)..retades lite med dem med sedan bestämde vi oss för att komma tillbaks till mig. Å här satt vi och kollade runt på Youtube, måste få dela med mig av dagens favoriter; "BLOOD!!"  och  she's kicking his...ask!! 
För söta båda två (:



Försöker att lista ut hur man kan länka till bilder genom vissa ord, men det går sådär.


Uppdatering:
YEI! Det gick! Nu ska jag länka till massvis med grejer, hela tiden!


min blogg

Jag har haft min blogg i sisådär, 10 min? max? Och jag har redan flippat. Det här med bloggar är inte riktigt min grej, passar liksom inte mitt temprament och jag kunde inte ha valt en bättre dag att börja blogga på.

Att läsa bloggar är kul, men att blogga är inte alls lika kul!!

Men jag ska inte ge upp riktigt ännu, tyvärr.

Tjoho

...nu har har också blivit frälst. Eller nåt.
Å vad jag kommer att mobbas av en del nu:) Men men, jag har behovet av att få skriva av mig, alldeles för längesen jag bara fick skriva.
 
image2
(från canons hemsida)

Tänkte testa att infoga en bild också. Drömkameran, Canon med diamanter.


Jag kom på en grej! Den som mobbas kommer å få sota här på min blogg,  den dagen då jag har tillräckligt med läsare :)

RSS 2.0